זה קורה בדרך כלל לאחר מספר ימי העדרות רצופים מהעבודה, זה יכול להיות בגלל חופשה, מחלה או נסיעה עסקית. אתה חוזר לעבודה עם חיוך, מופתע לגלות שאפילו קצת התגעגעת
כל מי שעובד בחברת היי טק יותר משבוע מכיר את המושג של ישיבת צוות. ישיבת צוות זה הזמן שבו ראש הצוות/המנהל מדבר במשך שעה בערך, כאשר שאר חברי הצוות משתעממים עד מוות.
מתי שווה לקחת מצב חמור ולהפוך אותו לקטסטרופה של ממש. למה הפוסט הזה יצא פחות מוצלח, ומה גרם לי לכתוב אותו. נקודת מבט אופטימית לאלו שדוחים כל דבר – "דחיינות מובנית" (שווה לקרוא!)
למה אני רוצה להיות פונקציונר? איך קרה שהרגשתי כמו עזתי שביתו חרב עליו בהפצצה? והתשובה לשאלה האולטימטיבית משנות השמונים: "רפי, שיגרה זה רע?". בקיצור: פוסט להייטיקיסטים עייפים.
ארבע שאלות וארנק: למה תמיד חסרים עובדים בהיי-טק? ולמה כולם מחליפים עבודות כל הזמן? מה הדמיון בין תיקון באג לשטיפת כלים? ומהו התחליף הטכנולוגי לוועד עובדים? ואיך כל זה קשור לארנק של אשתי.
על המשמעות האמיתית של רי-פקטורינג, איך קרה שקיבלתי במבחן ציון שהוא מספר מרוכב, לאן נעלם הדפדפן הותיק נטסקייפ, ומה קורה לכל הרוחות עם צוות הבדיקות של ויקיפדיה?
מה זה אלגוריתם דו-מרפקי? חשיפה של סוד צבאי מפוקפק, וגם על המְפתֵח שאינו יודע לשאול. מיהו חלומה של כל מנהלת עברייה? ומערכון אחד מופלא של "ארץ נהדרת". הג'וניור – קווים לדמותו
חשיפה פומבית ראשונה של "נוהל מלפפון", עוד על האלגוריתם הדו-מרפקי, ומה קורה כשהפרוסס קם על יוצרו. על העבודה בתעשייה עתירת קומבינות, על תלמנות ואי-תלמנות, והחזון הפוסט-קונפורמיסטי
למה את הפוסט הזה כתבתי מהטלפון ולא מהמחשב? מה קורה כשעושים גיוס חובה להיי-טק? ואיך זה קשור לרופא המשפחה שלי. וגם מהנדס חכם מוצלח במיוחד. על מלחמה אבודה מראש בתחנות הצדק של ה IT.
על שדה הזבשמ"א והמלחמה באוקראינה, ומה זו "התעצבנות רקורסיבית". הזמן שלוקח להריץ לולאה אינסופית, ואיך לתקן פרצות אבטחה שעוד לא נוצרו. על עלילות ארכי-טקט הסייבר המצוי. קבלו את הפוסט-הקוונטי הראשון.
מדריך הטרמפיסט להיי-טק!!! עשרת הדיברות להייטקיסטים המתחילים וגם לוותיקים שבינינו, על איך לשרוד ולהצליח בפלג המזרח-תיכוני של ההיי-טק. העתק-הדבק-ושמור. יש להצטייד בהרבה ציניות וחוש הומור, ראו הוזהרתם!
על הדמיון המדהים שבין פיתוח תוכנה לגידול ילדים, על וירוס ה NIH ולהקת זאבי האימפלמנטציה, ועל מי נכתב שירו הידוע של אריק אינשטיין: "אני ואתה נשכתב את התוכנה". פוסט התמודדות עם קוד מתבגר
על ארבע הקושיות בתהליך הפיתוח, ולמה ההיי-טק הוא מקצוע כל כך שווה. ושי לחג, שני פיוטי-דיבאג לליל הבאלגן שלפני הפרודקשן: "מה נשתנה" ו"חד-גדיא". באג שמח לכולם.
לאן נעלמתי בחודשים האחרונים? האם אני באג או פיצ'ר? מה עושים הרופאים כשהם לא מצליחים למצוא Root-Cause לבעיה? ומה נסגר עם המדבקות? פוסט רבע מצחיק על על הדמיון המפחיד שבין עולם הרפואה לפיתוח תוכנה.
למה הזעיקו את רות-קוֹזפיינדר? מי הכניסה את שינוי מספר 950? ומי לכל הרוחות מגיעה לעבודה באוטובוס? פוסט חידתי שבא לאתגר כל כל מומחי ה Machine-Learning, מדעני הדאטה ותותחי הבינה המלאכותית למיניהם. נראה אתכם פותרים את זה!
מה קורה כשהפרוסס קם על יוצרו, ולמה לא כדאי לעצבן את הסופר-טאלנט של החברה? על לולאת-האשמות אינסופית והתפוצה בטבע של זנבזיף פלמוני. פוסט מחווה למורי ורבי, גדול הסאטיריקנים העבריים, אפרים קישון!
מה ניתן ללמוד מעולם התעופה על ההייטק, ואיך קרה שיצא לי פוסט-רטרואקטיבי. האם זהו סיומו של תור הזהב של ההייטק? (רמז: לא). ועוד בונוס לרגל עונת הטיסות, תפילה לשלום המזוודה. וככה זה מתחיל: "אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם, מֵטִיס יִשְׂרָאֵל בְּעוֹלָמוֹ, בָּרֶךְ אֶת מִזְוָודָת הַמְטַיֵּיל, רֵאשִׁית תְּחִילַּת מָסַעוֹתֵינוּ."
על יום טיול מפרך במשפחתי מאותגרת-הטיולים, ואיך קרה שרייצ'ל מ"חברים" דפקה לי שחרור גירסה לפרודקשן. מהי ההגדרה המדוייקת של שנאת חינם? ולמה הפוסט הזה נכתב באמצע נופש בבית מלון בשלוש לפנות בוקר? וגם על איך בזכות נדודי הגלישה גיליתי מה זה "כיור התנהגותי". פוסט נוטף שנאה וציניות (נא לא לקחת ברצינות)
על רמאות עילית ברכבת התחתית והקשר לדב-אוּפְּס שלנו. מאין באתי ולאן אני הולך? ולמה האוטובוסים הדו-קומתיים עדיין נוסעים. וגם: כרטיסים במבצע למיוזיקל בלונדון. על הרפתקאותיי בלונדון כמשל לחייו של הייטקיסט ממוצע.
רות קוֹז-פיינדר מכה שנית! השולחן העגול של הסטארטאפיסטים מציף בעיה מאתגרת יותר. האם גם אתם תוכלו למצוא איזה סטארטאפיסט ישראלי מזמין גולאש לארוחת צהרים? ומי אכל ולא שילם? חיות הדאטה ונחשי הפייתון, זה הזמן להראות מה אתם שווים!
מהי לוגיקה עמומה (זה אמיתי!) ומהי החלטה קוונטית. פרטים על עוד אחת מפסגות הקריירה האקדמית שלי. והסבר חדשני על מהו המחדל בברירת המחדל. וכמובן חוק אי-שימור ההחלטה. פוסט החלטי ביותר על קבלת החלטות, כולל טיפ רציני.
את מי אני הולך תכף דוקר מרוב עצבים? על תופעת התמורה הפוחתת ופרדוקס התגמול ההופכי, ולמה ותיקי התעשייה לא יוצאים לחופש. מה זה קוד מזדקן, ואיך זה שאני לא מפחד שיפטרו אותי אפילו שאני לא עושה כלום.
על התפטרות שקטה ורועשת, קבוע צ'אמפרנאוונה, תאטרון הפרודוקטיביות ועמימות תפקידית. וגם תזכורת אופטימית לדחיינות מובנית. אבל בעיקר טיפים מעשיים ומוכחים אמפירית איך לתת מינימום ולקבל מקסימום ב(כמעט) אפס מאמץ. כדברי זקני ההיי-טק: "עבוד מעט והרווח הרבה"!
על האבסורד התוכנתי המובנה, מילותיו האחרונות של הארכי-טקט הראשון שצעד על השמש, ו"אם בארכי-טקטים נפלה שלהבת מה יאמרו ג'וניורי העיר?". פוסט פילוסופי משהו על מהותה של התוכנה והזרם האקסינדט-ציאליסטי להגנת הארכי-טקט.
מה ההמשך של הכלל הידוע: עובד? אל תיגע! ועל מי נאמר: "אמור מעט ועשה הרבה רעש"? על בלוטת יותֶרֵת המוטיבציה וספירלת המשכורות. פוסט התמודדות עם עובד חדש ומלא מרץ.
סוד ההצלחה של ההיי-טק הישראלי – תעשיית הניסים. עוד על עיקרון אי הוודאות, ומה זה אומר להיות בעל נסיון. פוסט חובה לכל מי שרוצה להבין איך באמת עובד ההיי-טק. ולכבוד החנוכה, תפילת "עַל הַנִּיסִּים וְעַל הַדִּיבָּאג" חגיגית, וכן מספר פזמוני דיבאג: "בָּאג קָטָן", "יְמֵי הַבְּדִיקָה" וכמובן "מֵרְג' לִי, מֵרְג' לִי"
האם אתם מכירים את הערים החדשות בגוש דן: גְּלוֹמְבָּן וְחַפְלוּץ? ובאיזה חג נוהגים לצאת לספריות הקהילתיות ולשתות יין? על אומנות החירטוט, מי ביקש "צייר לי שולחן"? ומי באמת צריך לחשוש מהבינה המלאכותית. וסקופ חדשותי ממדרגה ראשונה – על תת-המגזר שהצליח לראשונה בהיסטוריה ליסוע בזמן.
אשה אחת אומרת לחברה שלה: "יש לי בעיה. לבעלי יש יום הולדת ואני לא יודעת מה לקנות לו מתנה, לא חסר לי שום דבר".
ככה מתחיל הפוסט הכמעט פוליטיקלי-קורקט, על האקסיומה הניהולית הבסיסית ועל מערכת היחסים בין המנהלים לעובדיהם. וגם הכרזה לכל בָּאֵי הבלוג.
איך קרה שעברתי באדום, ואיך הסיפור הסתיים. עוד קצת על "נוהל מלפפון". ועוד הרבה על נפנופים בהייטק. לא אלמן הפרוסס – הוא זוג נשוי. פוסט בינוני ולא ארוך שעלה במוחי בעודי תקוע בין השוטר הטוב לשוטר הרע.
"תשים את הזה שמה, ותביא לי את הדברים מלמטה. אה! וגם תעשה מכונה" – מכירים את רשימת המטלות הביתית העמומה? אז ככה זה גם נראה בעבודה. על העמימות לסוגיה, מניפת התירוצים ושירת הארכי-טקטורה
"יְהִי קוֹד חֲבֵרְךָ חָבִיב עָלֶיךָ כְּשֶׁלְּךָ", "קוֹד עָשׂוּ חֲכָמֵנוּ" ועוד אסופת פסוקים לקוד-רוויו ולכל עת. על תורת האבולוציה ההייטקית בשתי מילים – התחמן שורד. על מטרתו האמיתית של הקוד רוויו – הלגליזציה של ההעלבה. וגם מי אמר: "ככה לא בונים תוכנה"!
האם כולם באמת שווים בפני החוק גם בהייטק? ומי נמצא מעל החוק? איך משתלבים אנשי הסתדרות הדֶּב-אוּפְּס ולבלרי הפרוסס במנגנון? והאם למערכת המשפט הפרוגרמטית באמת יש יותר מדי כח? פוסט א-פוליטי על הפרדת וערבוב רשויות בהייטק המזרח-תיכוני ועל מאבק האיתנים של ארגוני הפיתוח מול הפרודקט. וגם פסקת התגברות משלי.
אצלנו בהיי-טק דווקא כן כל יום פורים! קבלו פוסט מהפכני על המגדר-הניהולי, אפקט הקוברה וחוק היפוך המשימות. עוד מחשבות על "מהנדסים ממאדים ומנהלות מנוגה" ומה שביניהם. וגם על הרפורמה בהיי-טק ושתי בדיחות מוצלחות.
אז מי יותר מצחיק – אני או ברקוני? על מנהל סמרטוט ומחאת ההייטקיסט הבודד ותזכורת מפוסטים ישנים על ה"מחולליישן" והבאג הפולני. והסוף המפתיע: בשביל מי אני באמת כותב את הפוסטים האלה.
מי הגדיר את המומחה כאדם שעשה את כל הטעויות האפשריות בתחום מומחיותו? ומי אמר שהארכי-טקטורה היא היכולת לחזות מה יקרה בעתיד, בתוספת היכולת להסביר לאחר מעשה מדוע זה לא קרה. על אלו שתמיד יודעים הכל, ובעיקר איך לחרטט. וגם על חוק הטריוויאליות של פרקינסון, וההוכחה שתוכנה שלנו יותר מסובכת מכל תיאוריה פיסיקלית.
הגדה של היי-טק עם רוב הפיצ'רים המרכזיים: "כנגד ארבעה מתכנתים", "והיא שבדקה", "בָּאג וָמֶרְג' וְבְּדִיקוֹת בַּעֲנַן". וכמובן "מה נשתנה" ו"חד באגא". מוזמנות ומוזמנים להוריד ולקרוא לפני, במהלך, או אחרי הסדר. באגים על ההגדה ניתן לפתוח בפירמידה הקרובה למקום עבודתכם.
היי שים לב שזה לא מראה את 59 ו60..
אהבתיLiked by 1 person